midsommar

20170623_161508Afgelopen weekend was het midzomernachtsfeest in Zweden. Dit wordt gevierd in de week waarin 21 juni valt… en dan het weekend erna… want dan kunnen de Zweden lekker zuipen. Dalarna (de provincie waarin wij wonen) is de hoofdstad van midzomernacht. Dus wij dachten dat we niet stuk konden…

We zijn op twee plekken wezen kijken. ’s Middags in Rättvik en later op de dag in Leksand. We hebben gekeken naar het paalhijsen voor kinderen en het dansen om de paal heen.

20170623_161750Wat ze ook probeerden, nergens werd het echt leuk. En dat terwijl Leksand bekend staat als de plek waar jaarlijks tussen de 25000 en 30000 naar toe komen om midzomer te vieren. Mmm.

Voor ons kwam het erop neer dat wij maar niet hebben gewacht op het paalhijsen voor volwassenen. Dat zou betekenen dat we vier uur moesten wachten in een winderig dorp om precies hetzelfde nog een keer mee te maken…. (of je moet een andere voorstelling hebben bij paalhijsen voor volwassenen).  Het leek ons niet echt de moeite waard.

Midzomer betekent hier dan ook echt dat het ’s nachts niet meer helemaal donker wordt. Vannacht was het rond 01.00 uur schemerig.

20170623_161856

 

3 gedachtes over “midsommar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s