Dat krijg je als ze niets meer te doen hebben

Sinds vrijdagmiddag zijn we studieloos. Dus eindelijk kan ons zweedse avontuur beginnen. En kunnen we erop uit.

Vrijdagmiddag nog met de cursusgroep naar Falugruva gegaan. De oude ijzermijn waar Falun bekend mee is geworden. We zijn met de lesgroep de mijn in geweest en hebben een rondleiding gehad in het zweeds. Dit was goed te volgen. De mijn is ruim 1000 jaar in gebruik geweest en is voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de oorlogen in Europa. Hier werd het ijzer gewonnen voor wapens. Sinds 2001 is de mijn en een groot deel van de stad, UNESCO erfgoed.

En zo ziet dan ons diplomeringskleertje eruit.

20170630_101844[1919]

Gisteren hebben we “ons” kwart ekologische varken opgehaald. Met ons nederlandse hoofd hadden we gedacht dat we mooie stukjes vlees zouden krijgen in prachtig gesealde zakjes. Ja-am-me-hoela- gewoon hompen in een plastic zak in een doos met de huid er nog aan. Op zich natuurlijk helemaal prima, ware het niet dat  we geen goed vleesmes hebben. Dus hebben we nu geknipte karbonaadjes, heel veel nasivlee en har en der även karbonaadje. Gisteren ook direkt het eerste lapje geproefd en dat smaakte goed.

Het varken komt van een nederlandse boerderij van een echtpaar dat nu negen jaar in Zweden is. Zij is huisarts, hij hobbyboer. Ze hebben kippen, koeien en varkens (nou ja die hadden ze… eentje ligt er bij ons in de vriezer). Het was interessant om met dit echtpaar te praten en van hun te horen hoe het tien jaar later met ze gaat. 20170701_172015

Vandaag aan de wandel. We hebben vanuit Nederland nog het boekje wandelen in Dalarna en hier hebben we de route Avasta uitgehaald. Met de auto daar naar toe gereden. Avesta ligt zo’n 30 kilometer verderop aan de rivier de Älvdalen. De wandeling was relatief kort (10km) en ging volledig langs de rivier. Mooi om te lopen, maar waarschijnlijk nog veel mooier om doorheen te varen. Dat komt bij deze op het verlanglijstje…. als we een kano hebben gekocht.

20170702_122017[1922]20170702_122159

Vanaf morgen gaan we werken. We werken de zomer door en hebben dan eind augustus gesprekken met onze leidinggevenden over de verdere toekomst. We zullen zien….

 

 

4 gedachtes over “Dat krijg je als ze niets meer te doen hebben

  1. eindelijk aan het werk… wordt ook wel eens tijd na al die maanden John… haha.
    Succes mannen! leuk jullie zo te volgen. groet uit Lutjegast 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s