deze willen we….

Afgelopen vrijdag voor de eerste (en waarschijnlijk of hopelijk de laatste) keer op huizenjacht geweest. We zijn bij twee huizen wezen kijken in het gehucht Kättbo. Een plattelandsdorpje met rond de 100 inwoners op een half uur rijden van ons werk. Behalve een kapel en een gymvereniging zijn er geen voorzieningen. Het eerste huis wat we bezochten viel al snel af vanwege prijs/kwaliteit/prettigheid. Maar het tweede huis!!!! Kijk even mee…

001Dit huis ligt aan het einde van de weg door het dorp. Na ons is het alleen nog wandel/langlaufpad. De weg die er beneden langs loopt draait een stuk verderop een rondje en komt weer terug in het dorp. We zijn het laatste huis, op het schiereiland. Na ons alleen nog maar bos en water.

004

Het is een groot huis zoals je ziet. Naast het huis is er ook een grote schuur, een vakantiestuga en een dubbele färbod. Probeer dat maar eens uit te leggen…  maar het is een soort bijgebouw wat allerlei functies kan hebben, van kippenhok tot stapelbed. Ook is er een jordkällare… een supersonische buitenkoelkast waar de temperatuur altijd rond de 7á8 graden is.005

Er moet aan het huis heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeel gebeuren. Er is geen water meer in het huis. Alle leidingen liggen er nog, maar de zooi is afgesloten. Dus dat moet opnieuw. Een deel van de constructie moet opnieuw. (hier staan de huizen gewoon op de grond met een paar keien om alles waterpas te krijgen. In het midden is een grote kei verzakt en die moet worden teruggeschoven. We gokken erop dat er geen illegale paddenstoelenkwekerij schuine Streep houtwormenfabriek in zit.

Omdat het huis goedkoop is verwachten we dat we met ons spaargeld en de hypotheek het huis relatief snel in goed bewoonbare staat te brengen. Dan hebben we nog tot ons pensioen om alles op te leuken en bejaardproof te maken. In de tussentijd blijven we dan in Vikarbyn wonen en gaan in de weekenden van de stilte genieten en vast wat in de tuin doen.

Het huis is gebouwd in 1909. De eerste bewoners zijn daar oud geworden en hun kinderen hebben het als vakantiehuis gebruikt.006De grond is 1,3ha groot en ligt volledig rond het huis (zie hieronder als grond 50:7)007

De vraagrprijs van het huis is SEK400.000,= Omgezet naar euro’s is dit ongeveer 40.000. Bijna gratis dus! Er zijn meer kapers op de kust. In Zweden kun je tegen elkaar opbieden. En dat proces is aan de gang. Er zijn nu drie partijen die een bod hebben neergelegd en het hoogste bod is nu 325.000,= Wij hebben met de makelaar overlegd en wij gaan maandagochtendvroeg de vraagprijs bieden. We hopen hiermee de andere kopers een flinke tik te geven zodat ze allemaal achteruit deinzen. We gaan daarna de hypotheek aanvragen en hopen wat extra te kunnen krijgen voor de broodnodige aanpassingen aan de huidige tijd.

Wij zijn ongelooflijk voor dit huis gevallen en kunnen bijna nergens anders meer aan denken. Duimen jullie maandag even met ons mee?

003

5 gedachtes over “deze willen we….

 1. Hoi John en Ries,
  Natuurlijk gaan we maandag duimen voor jullie en hopen dat het gaat lukken. De foto’s die we de afgelopen maanden gezien hebben zijn schitterend. Het wordt voor jullie wel weer een hoop klussen. Jullie zitten daar heerlijk, langlaufen en schaatsen in de winter en heerlijke wandelingen het hele jaar door. Er zitten toch geen beren daar in de buurt ? Zo ja, koop een bearbell of een scheidsrechtersfluitje. Heel veel succes.
  Groetjes.

  Like

 2. Wt een gaaf huis zeg!! We duimen maandag zeker voor jullie mee! En nog een hoop klus werk op het programma ,maar dat woonpret niet drukken! Toch???…..
  Succes voor een maandag!! (Duim,duim……)
  xxx Karin en An

  Like

 3. Tuurlijk wordt er geruimd.
  Dit lijkt op een droom.
  Heel veel succes. Heel benieuwd. Zou heerlijk zijn eindelijk een vaste plek.
  Wat een mooie locatie
  Groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s