Vi köpte ett hus

Het is gelukt!!!! We hebben een huis gekocht. Om precies te zijn: we hebben het boswachtershuis in Furudals Bruk gekocht. De administratieve rompslomp moet allemaal nog geregeld worden, maar daar hebben we een makelaar voor die ons helpt. Wij hoeven alleen maar te genieten van de voorpret.

Furudals Bruk is een gehucht bij Furudal. Het ligt een kilometer of vijf ten noorden van Furudal. Een bruk betekent een ijzerwerkplaats. In de 17e eeuw werden er kanonnen gemaakt. Nu is het vooral een plek midden in de natuur en hebben een aantal mensen er hun vakantiehuis.

Het huis heeft een oppervlakte van 120m2 en alles is op de begane grond. Boven is een niet- ingerichte verdieping en beneden een natuurstenen kelder. Het terrein is ruim 4600m2 en er staat nog en schuur op van 100m2. We wonen dichtbij (niet aan) het water.

Een paar foto’s binnen, buiten, zomer en winter

Is het nog leuk om te weten dat we er 1.000.000 voor hebben betaal En dat water en licht voor dit huis op ongeveer €200 in de maand uitkomt.

Komende weken gaan we nadenken over bergwarmte, zonnepanelen, isoleren en nieuwe ramen. En aantal dingen kunnen we bekijk doen, voor de rest moeten we sparen

De Zweedse bureaucratie vereist nu van ons dat we het huis laten keuren en de grond opmeten. Dit kan ongeveer 3 maanden duren. We wonen er dus nog niet.