Bosbranden

Het is vaag te ruiken. Vooral de ochtenden als we naar het werk rijden. Nu is, sinds de middag, de lucht sterker geworden en is er ook hier in de buurt ook een brand. Ze zeggen bij de golfbaan…. (en daar wonen wij). Af en toe rijdt er en brandweerwagen langs, maar meer merken we er niet van.

Zweden zelf gaat er onder gebukt. Er woeden op dit moment 80 branden. Hiervan zijn er 15 niet onder controle. Er is meer dan 20.000 hectare afgebrand en de schade ligt nu op 60 miljoen euro. Overal waar het maar kan worden helikopters uit buurlanden ingevlogen om te helpen. Op de tv van allerlei kritiek op de overheid…. dat ze niets hebben geleerd van de grote brand in 2014. En dat is bijzonder, want over het algemeen hebben Zwe de n niet zo openlijk kritiek.

3 gedachtes over “Bosbranden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s