Noorderlicht

Kom net terug van een laatste rondje met de hond. Zie ik in de verte licht branden. Een soort van voetbalveldverlichting. Kijk ik nog even op de app en ja hoor het noorderlicht. Dus direct weer naar buiten en het donker opgezocht. En voor de rest zou ik een dichter of een romanschrijver moeten zijn om te beschrijven wat we zagen. Een groen gordijn in de lucht. Langs zwaaiende rookslierten . Dansende mist. Groene nevelslierten. Diamantschaduw. Zo mooi. De hele tijd verwacht je dat het noorderlicht ook geluid gaat maken, maar dat gebeurt niet. Geprobeerd het op video vast te leggen, maar dat werd het niet. Dan is de wereld ineens weer een stuk groter en mooier dan ik steeds heb gedacht.  Wat en waanzinnig fenomeen.

5 gedachtes over “Noorderlicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s