En de winter kwam

Ineens, echt in één nacht tijd is het winter geworden. Temperatuur overdag rond het vriespunt en vannacht werd het min 17. Voor mijn innerlijke thermostaatje een grote schok; ik moet echt extra kleren aan om buiten te kunnen zijn. Ik heb het vanochtend zelfs met mijn Zweedse winterwanten koud gehad.

Ik weet dat ik het iedere keer schrijf en het misschien en beetje saai wordt…. maar het is hier zo mooi. In een nacht tijd is het landschap weer van kleur veranderd. Na het geel en rood van de herfst werd alles bruin en dor. En gisterochtend was ineens alles wit… de bomen, het gras, de meren. En toen ik naar huis reed leek het wel of overal diamantjes lagen te schitteren. Het geluid van een wandeling is ineens knisperig. Werkelijk gelukkig makend!

De discussie in de krant is nu of we een witte eerste advent gaan krijgen (wie van ons heeft daar ooit eerder over nagedacht). De voorspelling nu is dat a.s. donderdag de eerste echte sneeuwval komt. “We gaan het zien.”

4 gedachtes over “En de winter kwam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s