Vasaloppet 2020

Vanaf gisteren is de Vasaloppet 2020 van start gegaan. Gisteren de 30 kilometer en vandaag de wedstrijd voor de vrouwen. Elke dag is er wel wat te doen in Mora en volgende week zaterdag de grote Vasaloppet. Iedereen zit dan voor de tv om niets te hoeven missen. Er is eigenlijk één gemis: en dat is sneeuw.

Zoals jullie zien ligt er wel sneeuw maar deze is gemaakt door de sneeuwkanonnen en met vrachtwagens uit gereden. In Mora is de finisch van elke wedstrijd er daar ligt dus ook een redelijk hoeveelheid. Eigenlijk ligt er een lint van 90 kilometer sneeuw naar Mora. Deze loppet wordt volgende week zaterdag gedaan.

Het is eigenlijk wel een gek gezicht een spoor van sneeuw van zo´n acht meter breed. Maar goed de pret is er niet minder om. Nu maar hopen dat de temperatuur niet ver boven nul komt. Vandaag was het een graad of 6 met flink wat regen maar volgende week verwachten ze iets kouder weer. Het is een groot kontrast met vorig jaar want toen lang er veel sneeuw en was het flink kouder.

Zoals jullie wel kunnen zien halen er nog flink wat mensen de finish. Voor mij is het volgende week leuk om met de pauze even de stad in te gaan.

Een gedachte over “Vasaloppet 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s