Overal aardbeien

Wie dacht dat Nederland het recht heeft op zomerkoningen zit er heel erg naast.  Heel Zweden gaat uit zijn dak rond midzomer want dan moeten er aardbeien worden gegeten. Het maakt niet uit hoe duur het is…. het komt op tafel.  (Nou, niet bij ons soort gierigaards.  €8,= voor een bakje… we hebben geen gaatje in ons hoofd.)

Maar dan vandaag… op Facebook…. een oproep… 3 bakjes voor 100 kronen,  15 voor 500. (Ik weet niet of jullie het zien maar ik mis de korting). Te koop bij onze lokale supermarkt door HET aardbeienbedrijf op Sollerön. En dan heb je het over aardbeien, heerlijk.

Dus hup in de auto… “doe maar 30”. En de rest van de dag spreekt  voor zich.  Invriezen, aardbeien eten,  ijs maken,  jam maken,  nog meer opeten.  En voor wie durft… experiment aardbeienlikeur… (Over een paar maanden.)

Wie wil kan komen proeven.  Het enige dat je er voor over moet hebben is 2 weken quarantaine bij thuiskonst. Is die prijs te hoog?.

Nieuw alcoholprobleem.
Nog 15 te gaan
Begin van 1 liter jam

4 gedachtes over “Overal aardbeien

  1. Geweldig dat jullie ook zo actief zijn met jam en likeurtjes maken. Ook siroop is lekker.(door de yoghurt). Is hier een favoriet. Zo leuk weer iets te horen.
    Ps. Lang niets meer van je gehoord R
    Groet siena de wolff

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s