Dag 4: fjällvandring

Vandaag is het de laatste dag (voorlopig) dat het boven de 20 graden komt en dus een absoluut “måste” om de berg op te gaan.  De bergen hier zijn niet berenhoog, ze komen net boven de 1000 meter,  maar hoog genoeg om boven de boomgrens uit te komen. Ze zijn ook niet steil dus al met al zeer goed te doen. Voorwaarde om te genieten is: 1) niet verdwalen…. mislukt. 2) geen blaren krijgen… mislukt. 3) zacht briesje op de top… ook niet gelukt.

Door het Veen
Boven aangekomen

De natuur blijft fantastisch. Het is rustig en niet-toeristisch, de mensen die je tegenkomt zijn net als wij erop uit om te verkennen en het mooie hier is dat je overal mag lopen… je hoeft niet op de paden te blijven. Al had dit vandaag voordeel en nadelen. Voordeel van op het pad blijven is dat je droog overkomt. Nadeel is dat het pad soms helemaal geen pad is en je gewoon over rotsen en losliggende stenen moet klauteren en kruipen.

En dan vertel ik er niet bij dat’ soms’ ook ruim een uur kan duren (En dan zijn de bergen even niet zo leuk meer.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s