Zelfvoorzienend wezen

Weer een lekker lang weekend voor de boeg. Dit keer met “national dagen”, een soort van saaie koningsdag. Wij hebben vier dagen vrij en hadden een strak schema gemaakt om de boel op orde te krijgen in de tuin. Vandaag stond op het programma bijen controleren, asperges uitplanten en taarten bakken. Dit werd een Nederlandse appeltaart en een zweedse rabarber pie. Voor de gauwigheid ook nog even een brood gebakken tussendoor, een “limpa”.

De taarten gaan mee naar de visite waar we vanavond langs gaan. Het brood is inmiddels bijna op.

De bijen hebben de winter overleefd en zijn lekker aan het werk. Het zijn er nog steeds erg weinig en de koningin is nergens te vinden. Maar omdat ze er nog steeds zijn, en het er meer lijken te worden, gaan we er maar vanuit dat het goed komt.

De asperges zijn voor de langere termijn. Vandaag geplant betekent over drie jaar de eerste opbrengst. Als het überhaupt gaat lukken. De vorigen hebben hun eerste winter niet overleefd.

Maar let op… dit wordt echt wel een dingetje. Meer en meer wordt er in voedsel en in mensen microplastics gevonden. Dat gaat hier niet gebeuren. Wij hebben een beschermfolie gevonden gemaakt van cellulose. Deze houdt het onkruid tegen en lost langzaam op zonder schadelijkheid stoffen achter te laten. Als het lukt hoeven we in het vervolg niet meer te graven en kunnen we veel directer in het gras gaan planten. Duimen maar!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s