Borderline Wilderness

Een aantal kommuner (gemeentes) zijn bij elkaar gekomen en hebben het plan “borderline wilderness” ontwikkeld. Gebaseerd op het gegeven dat toeristen vanaf het Siljan (groot meer), direct doorgaan naar de fjällen (bergen), maar het gebied er tussen volledig overslaan. En dat wil men veranderen. Het uitgangspunt is de bijzondere natuur. Het gebied waar wij wonen heeft het grootste aaneengesloten zuid-boreale bos.

Vandaag hebben wij een wandeling gemaakt in een deel van dit gebied. Naar het natuurreservaat Hålåheden om precies te zijn.

Je zou het niet zeggen, maar de eerste twee foto’s zijn het reservaat. Vorig jaar juli is er een gecontroleerde brand aangestoken om de kwaliteit van de natuur op te krikken. Specifiek gaat het dan om een keversoort een in mossoort die brand nodig hebben om te ontwikkelen.

Een erg warme dag voor ons… 31 graden. Nu weer lekker in de schaduw wachten tot de bbq aan kan.

2 gedachtes over “Borderline Wilderness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s