Skördefest/oogstfeest

Zo rampzalig het seizoen beginnen was, het komt nu toch langzaam goed met de planten in de kas. Het komt alleen wat laat op gang en het is zo vlak voor de eerste nachtvorst (half september), dus we moeten maar hopen dat de opbrengst goed blijft.

Pompoenen

In de regio”Siljan” is het komend weekend oogstfeest. Dan zijn de meeste bedrijven die op kleine schaal voedsel produceren geopend voor publiek. Wij doen er dit jaar toch nog naar even niet aan mee. Al zal dat met onze Witte komkommer best een succes zijn.

Dit weekend staat in het teken van het planten van de zelf gekweekt appelbomen (van appels die we 2 jaar geleden van een bezoekerstuin hebben geleend) en nu dan aan vaste grond toe zijn.

We zijn er nog niet uit of we de boompjes gaan snoeien of dat ze alle ruimte krijgen en maar doen wat ze zijn in hebben. Eerst moeten ze maar eens de winter overleven.

Verder nog: een ideetje gejat vanuit de vakantie: een sneeuwdieptemeter. Kunnen we bijhouden hoeveel sneeuw ee gaat vallen. Meer dan 1.30 centimeter mag het in ieder geval niet worden.

Vandaag nog wat kleinere projectjes in de planning staan: aardbeien verplaatsen, gras maaien en mos verwijderen.

Deze maand moet nog de ‘äng’ gemaaid worden (bloemenweide) en nieuwe zaden ingezaaid en we gaan boomopschot snoeien om meer variatie in de tuin te krijgen. De bomen inpakken voor de winter staat voor oktober op de lijst.

Een gedachte over “Skördefest/oogstfeest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s