Nieuwe aanwinsten

Deze week is “boerderij” engelenoosten weer een aantal items rijker. Twee mensen die we wel vaker ontmoeten zijn aan het verhuizen. Daarom moesten ze van hun kippen af en wij wilden ze graag hebben. Ze zijn hier nu sinds maandag en na wat dagen onrust lijkt er een gespannen vrede te bestaan. Een van de nieuwe lijkt niet helemaal goed, zit alleen op de stok, ligt veel op de grond. Misschien is het stress, misschien is ze ziek.

De oudjes

Het zijn zweedse raskippen, waarvan we uiteraard niet weten hoe ze heten. Of ze mooi zijn is een kwestie van smaak, geloof ik. De tekening van de veren is zeker weten mooi, maar die rare bolle hoofdjes… je moet er van houden. Ze kwamen in ieder geval al klem te zien in de voerbak met die koppies.

En van dezelfde mensen logeert hun vouwwagen bij ons. Hij staat in de schuur en wij kunnen er gebruik van maken wanneer we willen. Vandaag stiekem eventjes gekeken: een joekel van een vouwwagen, beetje gedateerd, maar als erop en eraan. Het plan is van de zomer een aantal weekenden te gaan wildkamperen.

En dan nog als laatste: als het allemaal gaat lukken (ze moeten de winter nog overleven) dan komt er een nieuw bijenvolk bij. Dat weten we pas over een paar maanden als ze kunnen worden bekeken. We staan in ieder geval op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s