Op iedereen wordt gepast

Langzaam integreren we in Zweden. Om te beginnen met Arwen. Het lijkt erop dat ze haar verzet tegen de oppas heeft opgegeven en wat beter mee gaat in de stroom. We snappen ook wel hoe het komt.  Wanneer we Arwen bij de Nederlandse oppasadresjes brachten werd ze uitgebreid en enthousiast begroet.  Hier wordt in alle rust haar riem van ons overgenomen en nemen ze haar mee naar achteren.  In ieder geval ging het goed genoeg en mag ze morgen de hele dag proberen.  We hebben nog even de tip achter gelaten dat ze gek is op eten en gewend is om met de klicker te werken.  “Vi ska se.”

Wij hebben ook ons best gedaan op de tweede dag van de cursus. 

Naast “ett alfabet” hebben we geoefend met de uitspraak.  En daar wordt het spannend.  Je hebt långa, korta, hårda en mjuka vokaler. In gewoon Nederlands: je hebt lange,  korte,  harde en zachte klinkers. Lang en kort kennen we ook in het nederlands “aa” versus “a”, maar hard en zacht kennen we niet.  Dit weten en kunnen gebruiken is vooral belangrijk voor de verstaanbaarheid. (Kan je het nog volgen?) De rest van de dag ging op aan het leren uitspreken van lettergrepen. Ook hier acht variaties op het thema te verwerken, maar daar zullen we je niet mee vervelen…. we doen het wel een keertje voor.

De lesgroep bestaat uit 2 docenten en 10 leerlingen.  Met zijn allen afkomstig uit acht verschillende landen (wel min of meer van het Europese continent).

En dan ’s avonds nog 2.5 uur huiswerk te gaan.  Hier ontdekte we dat alles wat we vandaag hebben geleerd ook net zo gemakkelijk weer verdwenen is

Gelukkig is er altijd het bos en een heerlijke temperatuur om bij wakker te blijven (-15). God natt! 

Oh ja, als je zin hebt: ze zoeken nog van allerlei soorten medewerkers voor de zomer. Van helpende tot chirurg. Dus als je wilt…

10 gedachtes over “Op iedereen wordt gepast

 1. Goedemorgen Richard en John,
  Verveling is er niet bij.
  Fijn darArcen zich op haar gemak begint te voelen.
  En wat zijn jullie een stel studieboeken.
  Alle respect.
  Fijn dat er nog tijd is om te genieten van al het.
  Komt vast helemaal goed.
  Groetjes uit Groningen.

  Like

 2. Succes met jullie cursus en het huiswerk, dat komt wel goed! Wat een geweldige oproep voor zomerkrachten in de zorgsector overigens, ik kon het niet nalaten om even door te klikken en te lezen, motivatie motivatie!

  Like

 3. Fijn dat Arwen een beetje begint te wennen!……..
  Studeer ze zeg! Zeer gemotiveerd,dat merk ik wel!
  En daarna de rust zoeken in de natuur! Bij een lekker tempratuurtje hoor!! (brrrrr)

  x karin

  Like

 4. Leuk hoe jullie de verhalen doen ! vaak smakelijk lachen erom 🙂 sorry 🙂 maar goed blijven oefenen / studeren ! Komt vast goed ! Overigens Richard, Dick heeft weer een baan 🙂 jawel als rijinstructeur !! Hebben ze die daar ook nog nodig ?? ik de hulp verlening hij dat haha !! Noot Dick wat een mooie hond !! groetjes en tot de volgende xx

  Like

  • Gefeliciteerd met je baan Dick! Je bent geslaagd dus… en ja ze hebben hier zeker rij- instructeurs nodig, en daarmee wil ik helemaal niet zeggen dat men hier slecht rijdt! Je ziet best veel leswagens. Ik blijf ondertussen ploeteren en zie jullie binnenkort verschijnen. @Wendy is bejaarden jouw doelgroep.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s