even een korte zonder foto

Vandaag even een kort bericht. Zonder foto’s. Deze hebben we wel gemaakt, maar staan op de prepaid telefoon (met te weinig tegoed) en het snoertje is spoorloos. (bij de 750 achtergebleven kilo’s?)

We hebben de eerste leer\les\ werkweek achter de rug. Er staan zeer aardige läkare voor de klas. Helene en Christien doen ontzettend hun best om ons de taal, maar zeker ook de cultuur te leren kennen. Bijvoorbeeld welke chocoladerepen we moeten kopen voor de lekker en het goedkoop. Waarom je naar die en die supermarkt moet gaan en waar de dikke broeken in de aanbieding zijn. En omdat wij altijd braaf naar onze docenten luisteren hebben we nu warme ski-broeken voor weinig, hebben we nieuwe wanten\handschoenen en doen we boodschappen bij de City gross.

In de les zijn we vooral met uitspraak bezig geweest en onszelf leren introduceren bij anderen. Ook een heel klein beetje grammatica gehad. Het is grappig om te ontdekken dat we heel goed teksten (mhww) kunnen lezen maar er werkelijk geen reet van begrijpen. Nog 20 weken te gaan. Moet goed komen, denk ik.

Vanuit de werkgever kun je veel dingen gratis krijgen. Zo zijn we vanmiddag (kinder)boeken wezen halen uit de bibliotheek die we van het weekend gaan lezen. Met een beetje mazzel zelfs nog educatief voor later. Bijvoorbeeld het boekje “Lenas mamma får en depression”, en “annas pappa får rättpsykiatrisk vård”. We hopen hier vast de eerste goede termen voor het werk op te doen.

We zijn sinds we hier zijn overgestapt op het doen van weekboodschappen in de reclame. Toen we vanavond richting de supermarkt gingen kregen we een ree vlak voor de auto. Bijzonder, maar ook spannend. Dan zijn winterbanden toch wel plezierig om onder de auto te hebben met alle sneeuw. De ree heeft het gered. Wij ook.

Morgen gaan we schaatsen (med skidskor av landstinget) op de zweedse schaatsen die we ook van onze werkgever hebben geleend. Armand, een medecursist uit Albanie gaat mee. Dus morgenavond, op zeker een aantal foto’s van een toertocht. Tenzij we door het ijs zijn gezakt en het niet gered hebben. Of dat we meegegaan zijn in het feest van alle Nederlanders die hier naar toe zijn gekomen voor de Runn wintertochten. Een van de tochten morgenavond is de volle maan schaatstocht bij kaarslicht…

Vis ses imorgon.

3 gedachtes over “even een korte zonder foto

 1. Nou, Jullie voelen je al aardig thuis daar en leren de voordelen kennen!!
  Spannend dat verhaal van die Ree zeg!

  Heel veel schaats plezier vandaag bij Maanlicht!!!!

  Wij gaan zo richting Amersfoort ietsie dichterbij dan jullie maar misschien zien we daar ook wel een Ree!…… Onze land is nu ook wit!! Ja hoor! Het heeft gesneeuwd……..

  kus Karin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s