Åka skridskor

Zoals aangekondigd zijn we vandaag wezen schaatsen.  Armand was mee en hij had nog niet eerder geschaatst in zijn leven. Dus een rustige plek uitgezocht.  (Niemand anders in de buurt.) Op ongeveer 200 meter van ons huis kan je het ijs op. Dat meer heet “liljan” wat niets minder betrekken dan de kleine. Dit in tegenstelling tot het meer Runn wat er naast ligt. Vandaag vooral gekeken of we het schaatsen leuk vonden om te doen en hoe Arwen er tegen aan zou kijken. Onze grootste angst was dat we er bij haar een poot af zouden schaatsen. Maar: zie de foto’s…

Het meer is voor een deel geprepareerd. Omdat het vannacht heeft gesneeuwd was er een laagje sneeuw overheen gevallen.  Maar het ijs voelde perfect aan het was erg leuk om te doen.


De zweedse schaats ziet er anders uit dan een Nederlandse.  Het is een soort van geavanceerde Friese doorloper.  Je gebruikt je skischoen die je klikt op je ijzers. In ons geval was het een oude schoen doe je aan je ijzers bindt.

 De schaats wordt ook anders geslepen. De voorkant is minder recht met de idee dat er in het ijs meer hobbels en scheuren zitten dan in NL. We vonden het allemaal zeer de moeite waard en morgen gaan we wat meer de drukte opzoeken en schaatsen op de (het?) Runn. Misschien dat we straks nog even naar de volle maan schaatstocht gaan kijken.

Voor de liefhebbers… http://www.runnwinterweek.se/

3 gedachtes over “Åka skridskor

 1. Dit lijkt op een heerlijke vakantie. Is jullie gegund.
  Arwen vindt het super zo te zien.
  Maat wat vreemde schaatsen.
  Echt leuk daar. En uit de verhalen die ik heb gelezen hebben jullie het reuze naar de zin.
  Zweedse taal gaat ook goed. Heb er respect voor . Groetjes. En ja Richard je wordt gemist.

  Like

 2. Dat je een leuke blog, vandaag heb ik genoten van het zo leuk, zelfs als de verdomde schoenen niet goed ging. Dankuwel x de fantastische compagnia..siete en sicuramamente en de volgende afslag. Ik hoop dat ik heb geschreven in goed Nederlands 😂😂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s