eindje rijden, stukkie studeren

wp_20170225_14_03_16_proGisteren een gesprek met onze baas gehad (Mats Carlsson) over wat nu het beste kunnen doen wat betreft wonen. Ook deze keer is onze urgentieverklaring afgewezen en staan we weer onderaan de ladder (dus 3 x is toch geen scheepsrecht). Met hem de toekomst besproken en voor beiden ligt die aardig open. John komt mogelijk in aanmerking als enhetschef (afdelingshoofd) bij het nieuw op te zetten expertisecentrum verslaving (doping en gokken) in Falun, Richard heeft een leuke baan gezien bij F-ACT in Rättvik. Fact is hier in Zweden een nieuwe methodiek. Het leuke is dat hij is opgezet vanuit de kliniek. Het uitgangspunt is hier dan ook echt om een opname tegen te houden. Ook hier gaat het om een expertisecentrum.

We hebben er vooralsnog voor gekozen om de woningbouwvereniging te verzoeken ons toch een huis in Falun te geven. Mats heeft hiervoor een brief geschreven naar de woningbouw toe. Vandaag een stuk gereden om te onderzoeken hoe de afstand Rättvik, Falun is en waar we dan naar een geschikt koophuis kunnen gaan zoeken.

wp_20170225_13_37_48_pro

In Rättvik aangekomen weer dezelfde prachtige beelden als we hier vanuit huis hebben. Een bevroren meer, zonnetje en overal sneeuw. Deze week is het voorjaarsvakantie in Zweden en is iedereen opgelaten en uithuizig. Lokaal vermaak: Met je auto het ijs op, heel hard de muziek aanzetten en barbequen op het meer. (als je heel goed kijkt kun je dat zien op de bovenste foto.)

Een andere goede gewoonte is om een stuk over het ijs te wandelen. Dit is iets meer voor de oude lullen, dus geschikter voor ons.  Dat hebben we dan ook gedaan. Het blijft heel bijzonder om over het ijs te lopen en dan te worden ingehaald door een paar volvo’s of sneeuwscooters.

wp_20170225_13_37_52_pro

Weer terug naar huis en aan de studie. Het wordt nu een beetje veel. Oude kennis van zowel taal- als redenkundig ontleden is ver weg gezakt en moet weer terug in het werkgeheugen. Tegelijkertijd komen er zoveel nieuwe woorden bij. De oplossing die we hebben gevonden is dat nu overal in het huis briefjes hangen met de woorden en de betekenis erop.

Morgen privéles langlaufen (längtskidor maar spreek je uit als lentgwidor).

bild1

7 gedachtes over “eindje rijden, stukkie studeren

 1. WEER PRACHTIGE FOTO S.!
  EEN VRIENDIN VAN ONS GAAT 5 MRT. NAAR ZWEDEN .
  SCHAATSEN IN BJORKFOSEN.
  HIER SNERTWEER REGEN EN VEEL WIND.
  SUCCES VERDER MET ALLES.

  Like

 2. Wow!! Wat een prachtige omgeving! En wat super leuk om jullie verhalen te lezen en te volgen 🙂 erg benieuwd wat jullie uiteindelijke stek wordt! Succes met de briefjes 😉 xx maris

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s