Längtskidor

Vandaag dan moest het gaan gebeuren….. de nationale winteractiviteit van Zweden….. lang skiën. Ook wel bekend als cross country en langlaufen.  We hadden geen idee waar we aan begonnen,  maar het is een fantastische bezigheid.  1. Je bent lekker buiten bezig in een prachtige omgeving.  2. Je leert het in een uurtje (mwaah duurt ietsje langer. 3. Het is een workout voor je hele lijf. 4. Je hebt geen tijd om waar dan ook maar over na te denken. Echt fantastisch om te doen.

Met längtskidor heb je vijf snelheden die je moet leren.  Je moet stilstaan en prikken, schuiven zonder prikken, schuiven met prikken,  een voor een schuiven met prikken en als laatste moet je helemaal niets doen behalve bukken. Nou dat kan toch iedereen!? De foto’s vertellen eigenlijk alles.

De plek waar we zijn geweest ligt aan de rand van Falun en is een groot natuurgebied. Je betaalt 50 Sek voor een kaartje.  Hiermee onderhouden ze de trails. Kortste route is 2.5km en de langste 15. Wie kan ik wijs malen dat wij uiteraard de langste route hebben gepakt.

Oh ja…. volgende keer als je gaat…. doe dan je zomerkleding aan.  Dat is een tikkie prettiger.

7 gedachtes over “Längtskidor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s