Huizenjacht

Helaas nog geen foto’s, maar die komen vast nog…. 

Aan het begin van de week kregen we te horen dat we weliswaar in de rij staan voor een woning in Falun, maar dat het niet zeker is dat we een woning krijgen. En als we er een krijgen dat dit dan zeker niet voor de zomer zal zijn. Het zag er even naar uit dat we onder de lokale brug zouden eindigen. Dus werd het tijd voor plan B. 

We hebben een advertentie geschreven en geplaatst op blocket. Dat is de lokale uitvoering van marktplaats. Hierop kregen we vier reacties en daar zijn we volop mee bezig.

1. Vluchtelingenappartement op een bergtop. De eerste twee appartementen die we bekeken was in Garpenberg. Een dorpje met 500 inwoners. Het eerste appartement was veel te groot dus die viel af. Het tweede appartement werd bewoond door een gezin uit Syrië. Mooi huis, nare buurt met alleen maar allochtonen. Dit gaat ons waarschijnlijk niet helpen met integreren. Maar zeker een kanshebber.

2. Iniminiflatje in Falun. Samen met drie andere gegadigden mochten we kijken in een appartementje in Falun. Mooi pand, mooie buurt. Er was maar een nadeel: Het is een 1-kamerwoning.  De loft die erbij zat en waar het bed zou kunnen staan was ongeveer een meter hoog. Deze wordt het dus zeker niet. Daar slaan we elkaar de hersens in.

3. Oud schoollokaal in een hippiedorp. Vanmiddag zijn we naar Stjärnsund gereden. Een gehucht met zo’n 100 inwoners aan een meer, bereikbaar via zandpaden, of met een omweg over asfalt. Prachtige omgeving, leuke sfeer. Het appartement is een deel van de bovenverdieping van een oude school. Het is letterlijk een opgesnierkt leslokaal. De ruimte is groot genoeg, maar onaantrekkelijk. Wat wel heel leuk is, is dat het een levend gemeenschap is, met kunstenaars en ander bijzonder volk. Op zeker dat we hier kunnen inburgeren en de tijd leuk doorbrengen. Als we hier zouden gaan wonen, zouden we het doen voor de omgeving, niet voor het huis.

4. Huisje aan een doodlopende weg op het platte land. Morgen zijn we uitgenodigd om kennis te komen maken bij een echtpaar dat een woning beschikbaar heeft naast hun terrein.Het is plek  in het  midden van niets, waar twee huizen staan. Deze mensen willen buren waar ze wat tijd mee kunnen doorbrengen. Beetje bijzonder om voor een soort sollicitatie te gaan, maar ja wat moeten we anders. Huisje zit er leuk uit.

Op alle keuzes is iets af te dingen of aan te prijzen. We hebben kort de tijd om een beslissing te nemen. Als jij je geroepen voelt een tip te geven of een keuze voor ons te maken…. graag. Alle ideeën zijn welkom. Wordt sowieso vervolgd.

2 gedachtes over “Huizenjacht

  1. Residenset i hippie stadsdel tycks mig roligast att delta. Jag använder bara google translate för att hjälpa dig att integrera. Jag hoppas att du kan hitta något ASAP! hälsningar Nick

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s