Voor degene die zich nog afvraagt waarom we in hemelsnaam naar Zweden zijn gegaan

Nou…. hierom…. dit soort uitzichten…

Vandaag naar Grönklitts Björn park gereden. Dit ligt op 90 km afstand van Falun en is ongeveer anderhalf uur rijden. We wisten dat we richting een teleurstelling zouden rijden, omdat de winterslaap nog bezig is, maar voor de leuk en even wat anders dan studeren zijn we toch gegaan.

Het park is een soort dierentuin waar de dieren behoorlijk de ruimte hebben. Er zijn twee ijsberen en die hebben met zijn tweetjes 14.000 vierkante meter tot hun beschikking. En zo geldt dat voor bijna alle dieren. Gevolg is dat we inderdaad erg weinig hebben kunnen zien.

Het mooie was dat in het park een klein paadje naar de topstuga loopt en dit kom uit bij de skipiste. En aan de skipiste ligt een fantastisch, hip en loungeachtig restaurant/bar. Fantastisch uitzicht! Omdat het bewolkt was waren de kleuren flets. En hoe verder je keek, hoe grijzer het werd. Dus wat je zag was witte sneeuw, grijsgroene sparren en naar de achtergrond toe steeds meer vergrijzende bergen. Er zijn eigenlijk geen woorden voor.

Nog even terug naar de teleurstelling van de dag….. het berenpark. Zo zag de dag eruit…

 En dat begrepen ze bij de kassa ook heel goed. 50% korting op toegang en lunch. En zo was het uitzicht vanuit het park…

3 gedachtes over “Voor degene die zich nog afvraagt waarom we in hemelsnaam naar Zweden zijn gegaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s