hoogte- en dieptepunt

20170422_103748Laten we beginnen met het dieptepunt. Vanochtend was het vochtig onder de auto. Het stonk ook een beetje naar benzine. We dachten dat het slim was om naar een garage in Hedemora  (30km verderop) te rijden en daar hulp te zoeken bij de garage. Al snel bleek dat we die 30 km niet gingen halen want de tank raakte te  snel  te leeg. We hebben de auto aan de kant gezet en zijn gaan bellen naar hulp. Gelukkig hadden we nog Opel-assist dus konden we bellen naar de ANWB in Nederland en via daar hulp inschakelen. De boel was heel snel geregeld en het telefoontje om half tien was…. hulp is onderweg, als u om 12 uur nog niets gehoord hebt bel dan nog even terug…. En dat terwijl we onderweg waren naar de lesgroepgenoten voor een zaterdagmiddag bbq… en wij waren de twee die de bbq bij ons hadden…. ging een leuk feestje worden dan.

Dus ook deze mensen allemaal maar even opgebeld en gezegd hoe het probleem eruit zag. Al snel werd er door Armand een auto gehuurd en kwam hij onze kant op gereden. Vlot daarna kwam de sleepauto en bracht ons naar Hedemorea (meet ons in de auto achterop de sleepauto…)

20170422_105143

En dat brengt ons dan direct bij het andere hoogtepunt. Op een plek en een tijd waar we ons volledig op onszelf aangewezen voelen, springt Armand in zijn auto, regelt een huurauto en rijdt eventjes 70 kilometer om je op te komen halen. In de tussentijd vergeet hij zijn eigen spullen mee te nemen voor de bbq…. maar hij komt en helpt wel!!!

Uiteindelijk zaten we anderhalf uur later alsnog met zijn allen aan de warme hap. En dat zag er ongeveer zo uit.

20170422_141001

20170422_141013

20170422_141049

20170422_155532

en zweedser dan deze kunnen we het waarschijnlijk niet krijgen…

20170422_155543

Het was een tikkie koud vandaag. Zelfs in zweden klaagt men hierover. Het is te koud voor de tijd van het jaar. Het is 8 graden ongeveer. Maar we waaiden uit ons hemd. Goed voor het vuurtje, minder goed voor oude botten. Leuk is het om te gaan merken dat de talen steeds meer gaan vermengen. Steeds vaker wordt er zweeds gesproken onderling. En leuk ook om mee te maken dat er meer plannen worden gemaakt om de weekenden door te brengen.

2 gedachtes over “hoogte- en dieptepunt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s