eerste (beetje) sneeuwwandeling

Voor het eerst sinds een lange tijd  vandaag weer eens er op uit geweest.  We hebben en rondwandeling gemaakt op de plek waar deze regio is ontstaan.  Hééééél lang geleden is een meteoriet neergekomen die voor een groot deel de Siljansring heeft vormgegeven.  Waar de meteoor is neergekomen is een vallei, en naar alle richtingen zijn er heuvels en meren ontstaan. Wanneer je op de kaart van de regio kijkt kun je dat ook zien.  Indrukwekkend om hier dan langs en door te lopen. 

Gisteren stond in de krant dat de winter was begonnen (vintern är på gång). Bij ons huis sneeuwde nog niet, maar 10km noordelijker wel al sneeuw.  De weersvoorspelling geeft aan dat de sneeuw söderut komt dus ergens deze week zal het hier ook wel wit worden.  Onze grote vraag is of dit dan direct blijft liggen tot april, of dat het weer verdwijnt na een aantal dagen.

Vannacht is het -8 geweest.  Voor het eerst sinds ik groot ben zag ik ijsbloemen op de ramen.  (Help het is dubbel glas. wat gaat dit beteken voor de winter?)

Een dan nog een laatste nieuwtje… Zwarte piet is hier algesignaleerd. Keurig traditioneel… apepakkie, oorbellen… ruime lach… en… hij verkoopt honing.

Een gedachte over “eerste (beetje) sneeuwwandeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s