Julafton

In Zweden is 24.12 de avond van het kerstfeest. Alle winkels zijn gesloten, iedereen reist naar familiebijeenkomsten, of het vakantiehuisje. Ook het diner staat redelijk vast. Haring, worstjes, gehaktballetjes, aardappels met ansjovis. Ik geef toe in het Zweeds klinkt en smaakt het beter dan hier geschreven. Wij doen nog niet mee aan deze traditie; wij vieren morgen gewoon kerst.

We krijgen een collega op bezoek en doen een vroeg diner. De reden hiervoor is dat de afstanden groot zijn (Mirian moet twee uur rijden), het vroeg donker is (half vier) en er veel sneeuw op de weg ligt. Dus is het zaak goed te plannen en voorzichtig te zijn.

Ik dacht even leuk te kunnen doen door van alle kanten uit het huis en foto te maken….

Vannacht was het min 20 graden. Vanaf morgen klimt het op tot het vriespunt overdag en min 10 in de nacht. De langlaufpistes worden klaargemaakt, we kunnen op de kleine meren al schaatsen en vanaf donderdag krijgen we heerlijke Hollandse visite.

Ik kan niet zeggen dat ik geen kerstcadeautjes heb gekregen.

4 gedachtes over “Julafton

 1. Hoi John en Ries,
  Hele fijne Kerstdagen gewenst en geniet van de schitterende natuur. Hier wordt het een graad of 7, sneeuw in de boom en dennengeur in huis komt uit de spuitbus. Het blijft bij ” Dreaming of a white Christmas”. Veel schaats- en langlaufplezier.
  Lieve groeten Paul en Nelleke.

  Like

 2. Wat ziet het er allemaal prachtig uit .
  Ben wel benieuwd hoe jullie het vlees van de eland bereid hebben en of het lekker was.
  Liefs Willem en sonja

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s