Een nieuwe eerste keer

Gisteravond was het daags voor een nieuwe ervaring: een poging te gaan houden van ijshockey, Zwedens nationale sport. Met 7 collega’s zijn we eerst wezen eten en daarna hebben we de wedstrijd gekeken. We hadden nu niet direct de beste plekken om het spel te zien, maar dat mag de pret niet drukken. Mijn ervaring: ik keek steeds naar het verkeerde deel van de wedstrijd. Naast mij werden allerlei geluidjes gemaakt zoals ‘oei’ en ‘neej’, en steeds zat ik naar iets te kijken wat daar geen verband mee hield. Dus probeerde ik de puck te volgen. Lukte niet, dat gaat zo ongelooflijk hard. Ik heb nog een poging gedaan om dan maar de controle te richten op de scheidsrechter, maar dat waren er vier tegelijkertijd.

Interessant was het allemaal wel. Wat ik nog het meest bijzonder vond was dat de lokale hooligans (op de sta-tribune) drukker bezig waren met schreeuwen dan naar de wedstrijd kijken.

Maar goed, “we” hebben gewonnen.

En ik heb weer wat bijgeleerd. Ik ben ook al geen fan van ijshockey.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s