Inför vintern

Nee,  ik ga niet weer met games of thrones, “winter is coming” beginnen.  Maar het voelt wel zo. 

In Zweden durven ze het aan met langere weersvoorspellingen. Ze geven direct verschillende scenario’s. Kan je nooit fout zitten zullen we maar zeggen.  Er is nog geen overzicht van de hele winter,  maar over november is nagedacht  en geschreven.

Ergens volgende week komt er een weersomslag richting koude.  De stroming gaat draaien naar het oosten en dan komt de Russische kou hierheen.  Er is een mogelijkheid dat het reëel koud gaat worden.  Daarom hebben e vandaag de boomgaard ingepakt.  Tot nu toe hebben ze de winter overleeft dus wellicht komt het door jaar ook goed.

De kippen hebben extra veel zaagsel gekregen om het hok warmer te houden.  Niet dat ze nog buiten komen.  Waarschijnlijk vinnden ze het nu al te koud en te donker.

Maar waarom dan toch de link met games of thrones? Het gaat om de voorbereidingen die je moet treffen. Het wordt tegen 16.00 donker en daar  gaat nog een uur vanaf.  Omdat er nog geen sneeuw is gevallen is het DONKER!!!

De komende maanden,  zo tot half februari,  wordt voor het grootste deel binnen zitten. Tijd voor nieuwe hobby’s,  cursussen, Netflix,  eten. Maar de sneeuwschoenen zijn binnen dus het bos is voor ons…. En nu maar hopen dat Boris net zo gek is op sneeuw als Arwen was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s