Weervoorspelling

Aan alle kanten voelen we dat de zomer aan zijn einde komt. De nachten worden kouder, er is meer mist in de ochtenden, de zwaluwen zijn verdwenen en andere soorten vogels verzamelen zich voor de trek naar het zuiden.

Hoewel, misschien ook niet want vandaag is het weer bloedverziekend heet geworden. En omdat gisteren veel regen is gevallen is het direct wat benauwd buiten.

Omdat ik nu weer 100% werk is het vooral zaak om de weekenden ontspannen in te richten. Dat hield in gisteren een wandeling over Hökberget (390m) en vandaag de tuin in. We kunnen langzaam gaan oogsten. Niet alles doet het goed. Wat we tot nu verkeerd doen weten we niet goed. Voorlopig is het beste uitgangspunt dat we veel en veel te ongeduldig zijn en nog steeds vanuit het Nederlandse klimat denken.

Vandaag ook voor de eerste keer de bijen gecontroleerd (spannend!). De koningin leeft en legt eieren. De werkbijen verzamelen honing. Ik denk dat ze nu ongeveer 30 kilo hebben verzameld. In ieder geval niet genoeg om de winter door te komen. Ik hoop dat er nog tijd is voor hen om alles bij te werken, anders hebben ze hulp nodig. En wordt het onzeker of ze de winter wel gaan halen. In deze tijd van het jaar heeft een bijenkorf zo’n 60.000 bijen, ik denk dat wij rond de 15000 zitten.

6 ramen met bijen, eieren en honing. Zouden alle 10 moeten zijn

Zo fantastisch om te doen!

Even kort over het werk. Ries als verpleegkundige in het ziekenhuis. Maandag direct getuige van 3 operaties en een persoon die overleed. Dinsdag weer een aantal operaties en rondgang door het ziekenhuis. Ik heb nog geen flauw idee wat er eigenlijk van me wordt verwacht. Ik voel me in ieder geval welkom in de groep mensen die is gefocust op het werk en probeert zo goed mogelijk samen te werken. Wat ik me eigenlijk nog niet zo goed realiseerde is dat chirurgie vooral behandeling van kanker inhoudt, naast alle akute operaties … wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s