Brood bakken

In veel dorpen in Zweden staan de zogenaamde bakerstugas, een inimini- bakkerijtje Vroeger hadden veel mensen er ook een bij het huis, maar dat verdwijnt steeds vaker. Nu is een bakerstuga vaak en ideële vereniging die de boel onderhoud en uithuurt aan mensen. Ze populair rond de feestdagen!

Bakken is echt wel een zweeds dingetje wat door velen wordt omarmt een wordt gezien als een sociale activiteit. Ik kreeg de mogelijkheid om mee te gaan op een uitvlucht en een middagje brood bakken. Met zijn vijven en een instructrice deeg kneden, koffie drinken onder het rijzen en daarna in hoog tempo bakken, afkoelen, inpakken, schoonmaken en we naar huis. In totaal vijf uur bezig geweest voor 103 broden. Hier liggen er 20 in de vriezer.

In december ga ik nog een keer. Dan voor knäckebröd.

Een uiteraard ook eigen gemaakte pizza aan het einde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s