Eerste advent. Dus…

We beginnen met het slechte nieuws… er is maar een heel klein beetje sneeuw gevallen, veel te weinig om het landschap wintersmooi te maken. Dus geen witte advent. De komende dagen gaat het absoluut sneeuwen in Zweden,  in zowel het zuiden als het noorden, maar hier vermoedelijk niet.  Nou ja,  dan maar dromen over een witte kerst.

We zijn begonnen aan het versieren.  Dit jaar gaan we voor drie bomen. Eentje staat buiten en die hebben we van straat geraapt (echt waar). En kinderboompje (zo werd ie verkocht in ieder geval) voor in de keuken en een gewone voor in de woonkamer. Deze twee hebben in de pot gekocht en komen later in de tuin te staan.

En dat is pas het begin: de tomtens/kerstmannen moeten nog strategisch wodern neergezet, de kerststalletjes moeten nog een plaats vinden en de sneeuwsjablonen moeten nog op de ramen.

Waarschijnlijk komt een dezer dagen de neiging kerststukjes te gaan kopen en overal kaarsen neer te gaan zetten. En op zeker ga ik dit jaar opnieuw proberen een ijslantaarn te maken… dit jaar met een gebruiksaanwijzing. Oh ja, er liggen nog zo’n honderd dennenappels te wachten om geverfd te worden… je ziet het, met het jaar worden we zweedser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s