Zelfvoorzienend

Hebben we vandaag een nieuwe stap gezet in de richting van zelfvoorziening? Wie het weet mag het zeggen. Met kambucha maken gaat het de goede kant op. Het is nu twee keer gelukt en vandaag experiment 1 gestart: ofwel fruit geperst en gemoest en met een verhouding 1:4. In de voornamelijk gedonderd. De bedoeling is dat het nu een soort gezonde champagne gaat worden. We weten het over twee weken.

Met de zuurdesem liep het slechter af. Weken ging het goed met een keer in de twee weken verversen. Maar drie weken is duidelijk te veel… dan komt er schimmel op. Dus dat vandaag ook maar weer opnieuw gestart. Dit keer met het heilige voornemen er beter voor te zorgen.

De tuinexperimenten gaan minder goed. De kas-in-de-kas-in-de-kas is een hopeloze mislukking. Zaadjes komen of niet op, of verdrogen snel daarna. De planten die we voorkweekten in huis zijn erg slap en gaan misschien ook wel dood. Maar de redding is nabij…. donderdag begint de cursus “odla i Norrland”. Volgens de folder van we daar als leren in zowel planten als de natuur te verleiden beter te gaan groeien in een koud klimaat.

We gaan het meemaken….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s