Gaat het dan deze week gebeuren?

Tot nu toe is eigenlijk alles wat we dit jaar hebben geprobeerd met de kas mislukt. Het kasindekasindekas was uiteindelijk een waardeloos idee. Nu hebben we dus zo’n 30 emmertjes over. De planten die we in huis hadden hebben we in 2 groepen gekweekt zijn ook zo goed als verloren de eerste lading is doodgevroren en de tweede lading verbrand. Dus nu nieuwe zaadjes gekocht en hopen dat we het halen voor het eind van het seizoen. De krokussen die opkwamen zijn door de reeën opgevreten, de kippen leggen nog steeds geen eieren en de bijen zijn zo verwend als de pest en doen helemaal niks. Daarbij komt dat het nog steeds fris is buiten en het gortdroog is.

Maar het komt eraan… vanaf dinsdag gaat de temperatuur omhoog, richting de 20. Dan gaat ook de nachtvorst vermoedelijk verdwijnen en komt het allemaal goed. En we hebben genoeg gesmolten sneeuw gespaard.

Het gaat weer vriezen vannacht

Wel zijn we weer begonnen aan een nieuwe oplossing. Vorig jaar zijn alle kolen die we hadden geplant opgevreten door de rupsen van het koolwitje, dus dit jaar gaat er een “koolnet overheen”. Vandaag de basis hiervan gemaakt.

Zelfde model als de kas

Maar het is niet allemaal arremoe. Het is heerlijk om buiten bezig te zijn en trutten. En van de voordelen van furudal is dat het allemaal niet zulke tuinierders zijn… wat wij doen is al heel goed voor hier .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s