Potje “kubb”

Gisteren was het weer eens zover. En keer in de tijd treffen we een groepje (oud)- collega’s van John voor een etentje. Deze keer was het bij Helene in Nusnäs: “Bubbel, grilla och kubb.”

Kubb is een spelletje waarbij twee teams tegen elkaar spelen en de houten pinnen van elkaar moeten omgooien. Mooier en spannender dan dit wordt het niet. Het is een aardig tijdverdrijf voor een keertje, maar ik geloof niet dat we gisteravond een nieuwe bezigheid hebben gevonden. De musikquis die door de organisator van de avond was bedacht was ook leuk. Wel een erg zweedse tijdsbesteding mag ik wel zeggen. Het is wel heel erg gezellig om een avond met elkaar te eten en te kletsen. Iets wat ons ook steeds beter afgaat.

Verschil tussen Zweden en Nederland: de spelletjes zijn een stuk kinderlijker, het alcoholgebruik is vele malen hoger, de hoeveelheid lol is gelijk. Volgende avondje wordt gehouden bij een vakantiehuisje… als daar de badkamer af is. Daarna zijn wij weer aan de beurt.

Hier wordt het langzaam warmer. Zonnig was het al veel langer. Droog ook. De planten komen op, de avonden worden weer heerlijk lang en deze week hoeven we maar 3 dagen te werken… gaat helemaal goed komen.

Een gedachte over “Potje “kubb”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s