En toen was het daar…

Het begon van de winter met een cursus op internet: bouw je eigen pizzaoven. Het mooie hiervan was dat je eigenlijk alleen maar gratis materiaal zou gebruiken. Dat was wat voor ons. Dat werd dus eerst weken zoeken naar klei.

In rotsachtig Zweden is klei niet echt voor handen, dus dat moest worden gekocht. Kassa!

Dat werd hem dus niet. Onbetaalbaar voor een experiment. Verder gezocht naar mogelijkheden met beton. Kan wel, maar is niet hittebestendig. Dat kan je dan ook wel weer regelen, maar ook dat weer: kassa!

En toen kwam de verlossende oplossing; van de Praxis nota bene: een pizzaoven van bloempotten. Tjakka! Bingo! Niet gratis, maar wel veel goedkoper dan een gekochte pizzaoven, ruim de helft minder. En eigenlijk was het zo in elkaar geknutseld.

Nu zijn we aan het proefdraaien. Tot nu toe blijven de vlammetjes aan, wordt de buitenkant niet te heet en ontstaan er geen barsten. Wie weet morgen echt houtgestookte pizza uit eigen oven. Wat zou dat leuk zijn!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s