Att mysa

Vandaag zijn we bij vrienden op bezoek in hun vakantiehuis, of beter gezegd een van hun vakantiehuizen, ze hebben er namelijk meer. Eens in de zoveel tijd spreken we met elkaar af om een activiteit te ondernemen. Vandaag was het plan hamburgers grillen en naar de schietbaan om “te oefenen” voor het jagen. Waar we niet op hadden gerekend was de temperatuur… het warmste moment van de dag was -17. Het grillen is gelukt, maar schieten ging hem niet worden. In plaats daarvan werd het binnen bij de kachel en een gezelschapsspell.

Het grappige van dit soort vakantiehuizen (stugor) is dat er geen stromend water is, geen elektriciteit. De wc staat vaak achter in de tuin en is niet meer dan een gat in de grond met een wcbril erboven (utedass). En ik zal je zeggen, het is geen pretje om je plasje te doen bij deze temperatuur. Binnen in het huis wordt de boel verlicht met kaarsen. Erg gezellig en romantisch allemaal.

Gaskacheltje
Verse eland
Proberen warm te blijven tijdens de bbq

Het vakantiehuis is een deel van een oude fäbod. Dit is een verzamelplek van oude hutjes/huisjes die vroeger door gezinnen werden gebruikt als zomerboerderij.

John en ik hebben kort en discussietje gehad of we zo zouden willen wonen. Hierover zijn de meningen overduidelijk verdeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s