Lentevoorbereidingen

De afgelopen dagen was de temperatuur boven nul en heerlijk zonnig. We weten dat het te vroeg is, maar toch… Wanneer je buiten bent en de strekte van de zon op je huid voelt, kan het niet anders dan dat de vårvintern is gearriveerd; de periode dat het warmer wordt maar toch nog veel sneeuw ligt. Ook het verlengen van het daglicht maakt dat je kop en beetje op hol gaat. Wel jammer dat het zweedse KNMI de winter terug laat komen. Maart wordt een (ijs)koude maand met dubbele cijfers onder nul is de voorspelling. En dat het de hele maand zo wordt!

Neemt niet weg dat er voorbereidingen getroffen moeten worden voor de zomer. Als eerste moet de nieuwe bijenkorf in elkaar geknutseld worden en geverfd (check) en de paprika en prei moet worden voorgezaaid (nog niet check).

Halverwege

Dit jaar hebben we een beter kweekplan geprobeerd te maken. Als uitgangspunt hebben we dat begin mei het risico op vorst weg is. Dan kunnen we buiten gaan zaaien en planten. Alles komt dan tot vrucht voordat de vorst terugkomt (september). Door nu binnen vast wat voor te zaaien, 8-10 weken van te voren, hebben we de groenten eerder op ons bord.

Morgen gaat het voorzaaien gebeuren… en nu naar horen dat het dit jaar wel goed gaat lukken.

Een gedachte over “Lentevoorbereidingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s