Het begin is er…

Volgens mij heb ik het al eerder geschreven, maar dit jaar gaat het helemaal goedkomen met de groentetuin. Ik heb een zaai- en plantschema gemaakt op basis van de vorsttijden hier in Dalarna. Dat betekent dat ik vanaf 01/05 alles van voor naar achteren heb berekend, wanneer gezaaid moet worden om voordat de vorst weer terug komt te kunnen oogsten. Deze week moest de paprika en prei worden voorgezaaid. (Check). Ook nog een experimentje met zoete aardappel begonnen. “Ze zeggen dat het kan”. Dus hopsan twee stuks gekocht voor 13 sek en nu maar zien wat er gaat gebeuren.

Verder is het hele week al ontzettend koud. Het vriest tot wel 22 graden en overdag is het zo rond de min 8. Overdag schijnt de zon en voelt het heerlijk aan. “Vårvinter” dus. De verwachting is dat maart nog koud blijft. Over april is het nog stil. Maakt niets uit voor de zaadjes… die staan op een warmtemat (gelukkig is de elektriciteitweer wat betaalbaarder).

Een gedachte over “Het begin is er…

  1. Ziet er goed uit 👍
    Maar jeetje wat is het koud geworden zeg
    Gelukkig hebben jullie een gezellig en warm huis
    Groetjes ,Willem en sonja

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s