De laatste winterdagen

Op de meeste plekken aan het Siljan zijn de ijsbanen gesloten. Niet omdat nu het zo lekker warm is hier, wel omdat de zon ontzettend krachtig schijnt. Dus ondanks dat de temperaturen in de nachten nog onder de min tien zijn, verdwijnt langzaam de sneeuw en het ijs. Dus daags voor een laatste sparktocht met meegenomen koffie. Uit de wind is het echt heerlijk om in de zon te zitten.

De ijsbaan in Rättvik is nog wel open en wordt nog geborsteld. Men zegt dat het ijs hier nog zo’n 30 cm dik is. Wat wel een grappig gevoel was: het Siljan wordt nu voor een deel leeggemaakt om ruimte te maken voor het smeltwater dat al onderweg is. Het effect hiervan is dat het ijs aan de kanten hoger ligt dan op het meer zelf. Met andere woorden is het eerste stuk “bergje af”. Vreemde ervaring voor Nederlandse hersenen: ijs hoort gewoon rechtdoor te gaan!

Oh ja, de ouwelullestoelen zijn binnen. Ze zitten en “hangen” heerlijk.

2 gedachtes over “De laatste winterdagen

  1. Heerlijk zeg het zonnetje,
    De baan om de sprak te gebruiken ziet er top uit.
    Gaat vast beter als hij geveegd is😁
    Stoelen zien er goed uit,lekker van genieten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s