De een na laatste dag van de lente

Het ging zo goed. De afgelopen week steeg de temperatuur elke dag met een paar graden, de sneeuw was aan het verdwijnen en de eerste hoofdjes van de plantjes waren te zien.

Vandaag had John zijn parttime dag en dus konden we er weer “ouderwets” op uit. Een rondje van 13 kilometer door landbouwgebied en door de beboste heuvels, een uurtje zuidelijker om zeker te weten dat er geen sneeuw was. Heerlijk om weer te kunnen struinen en buiten te kunnen zijn!!!

En koffie in de zon natuurlijk

In de middag bij de bijen gekeken. Er zijn er velen die de winter hebben overleefd. Op één raam zat nog voldoende honing, dus dat zat wel goed. Het voordeel als bijen de eigen honing als voedsel kunnen gebruiken is dat ze veel minder vatbaar worden voor ziektes en dus veel gezonder zijn. En dat was duidelijk te zien… er lag maar en klein stapeltje door bijen en zeker 3000 hebben de winter overleefd.

Wat wel een klein probleempje was, was dat de die dode bijen voor de ingang lagen. Omdat de dames niet meer naar buiten konden hadden ze een eigen uitgang gecreëerd. Nadat de boel was schoongemaakt waren ze lichtelijk geïrriteerd dat ze weer gewoon door de voordeur moesten. Maar na een uurtje was de ook dat weer opgelost en de rust weergekeerd.

De dode bijen
Kijken naar voedsel en yngel
Een laatste poging om door de zijdeur te kunnen.

Morgen nog een laatste dag mooi weer. We gaan met zijn vieren grillen aan het water in Orsa. Onze inbreng: Cevapcici met eigen gebakken pitabroodjes en knoflooksaus, chorizoworstjes, een salade op basis van tarwe en zoete aardappel (erg lekker) en kladkaka ( een soort chocoladetaart). Maar aan de geluiden te horen uit de keuken zou die laatste wel eens niet door kunnen gaan.

Het weer voor volgende week? Sneeuwbuien!!! Aan het einde van de week wordt het alweer warmer = +10.

Een gedachte over “De een na laatste dag van de lente

  1. Dapper hoor zo met de bijen.fijn.dat er zoveel zijn blijven leven.
    En wat een prachtig uitzicht tijdens jullie wandeling
    Groetjes Sonja

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s