Friluftsliv

“Het vrije luchtsleven”. Een doorsnee Zweed doet zijn wandelschoenen aan, pakt een paar worstjes en broodjes in en gaat wandelen tot ze een BBQ-plek tegenkomen. Daar stoken ze een vuurtje, grillen hun worstje en gaan weer op huis aan. Nee, dan Zwederlanders: die laden twee auto’s vol met eten, rijden naar een mooie plek, installeren de boel een steken hun fikkie aan met eigen meegenomen hout. En grillen maar!

Om even de overdrevenheid aan te geven: cevapcici met pitabroodjes en knoflooksaus, tarwesalade ala John, kladkaka, chorisoworstjes, ijskoffie, gewone koffie, vruchtentaart, chocoladebrood, vruchtensalade met yoghurt, en tosties. Gecomplimenteerd met 4 luie ligstoelen.

Zoals je kunt zien is het meer nog bevroren, er waren zelfs nog mensen aan het schaatsen (met worstjes?). Maar het was heerlijk zonnig en 17 graden. Terwijl ik dit schrijf zitten we op de sneeuw te wachten die een koude week aankondigt. Ook leuk zullen we maar zeggen:-(

Een gedachte over “Friluftsliv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s