Vårvintern en een heel normaal weekend

Heel voorzichtig beginnen we/ze hier over de lente te praten. In het zuiden van het land is de lente inmiddels aangebroken. Dat komt omdat de temperatuur vijf

nachten blijven nul is geweest.

Hier in Furudal verwacht men de aankomst van de lente tussen 15 maart en 1 april. Vandaag voelde het wel al als lente. En omdat deze winter onze derde is hier, kunnen we gaan vergelijken. De kracht van de zon is sterker dan in NL in februari. Het wordt steeds langer licht en we rijden in ieder geval niet meer in het donker van een naar het werk. Tijdens de wandeling vandaag konden we de zon voelen branden…

Maar even iets over ons zeer doorsnee weekend. Op zaterdagochtend de hond uitlaten, kippen wakker maken, ontbijtje en dan naar Rättvik om boodschappen te doen. Vaak en kopje koffie ergens, bibliotheek en deze keer kringloopwinkel. Weer thuis, hond weer uit, eieren rapen, kippenhok schoonmaken en aan het leren. We zijn nog steeds met de Zweedse taal bezig.

Zondag.. . Meestal een gelijke van zaterdag. Vandaag het meer rond gelopen. We kunnen alleen nog over de sneeuwscooterpaden loten omdat je anders te ver wegzakt.

Daarna weer aan de studie.

Er îs hier in de winter niet zo heel erg veel te doen. De meeste Zweden gaan in november hun huis in een komen er eind februari pas weer uit. Wij proberen ook in de koude tijden er iets van te maken, maar dat valt nog niet mee.

In het kader van de zomerplannen nog en poosjeop internet gezeten en gezocht naar een tent en een Canadese kano. De kano is vooral voor thuis, de tent om van de zomer te gebruiken als we op vakantie zijn.

2 gedachtes over “Vårvintern en een heel normaal weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s