Beversafari

Het is een ongelijke strijd vanaf het begin. Een bever hoort beter, ruikt beter en zwemt beter dan wij. Bovendien zijn we in hun terrein dat ze voor een groot deel zelf hebben aangelegd. Het enige voordeel dat wij hebben is ons gezichtsvermogen. Wij zien beter bij daglicht. Maar of dat helpt? Bevers zijn namelijk nachtdieren. Misschien was kat-en-muisspel een beter titel geweest voor deze post.

Maar wat een geweldig mooie ervaring. Om een uur of vijf vertrokken richting bevergebied om na een picknick de kano in te stappen voor een paar uur peddelen.

Het wachten is op de eerste dappere die uit zijn hut durft te komen nadat hij ons al lang aan heeft horen komen. Dat duurde niet zo lang. Vanafdaar is het een kwestie van proberen dichtbij te komen en de bever te volgen op zijn weg. Dit in de wetenschap dat bevers mensen ontvluchten omdat er op ze wordt gejaagd. Dus met regelmaat verdwijnt Ed, of Willem, onder water om op een heel ander stuk weer op te duiken (of helemaal niet meer).

Dit spel houdt je zo lang mogelijk vol totdat je ook je laatste voordeel verliest. Bevers hebben nachtzicht. Op een gegeven moment wordt het te donker voor ons en te gemakkelijk voor hen.

Maar waar is dit nog mogelijk? Om 3 uur in en kano rond te dobberen zonder te praten (als je praat weet je zeker dat je niets te zien krijgt) en in alle stilte bij een opkomende maan midden in en natuurgebied te zijn? Een aanrader!!!

Een gedachte over “Beversafari

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s