Flora en fauna update

De dag voor kristihimmelfart. Eindelijk lente. Vandaag voor het eerst kwam de thermometer boven 15 graden. Dus de tuin in en kijken wat er allemaal is overgebleven na de winter.

Een aantal rozen hebben de winter niet gehaald, evenals framboos. Of misschien toch wel… dat is lastig te zien. Fruitbomen hebben het allemaal overleefd. Grootste deel van de nieuwe border ook op Zonnehoed na. Daar is er maar 1 van opgekomen. De prezewalskii lijkt het ook gered te hebben maar ook dat is nog te vroeg. De tulpenbollen wel ALLEMAAL! Moet gewoon wel uit Holland zijn gekomen. Vogels zijn er genoeg in de tuin. Roodborstje, boomklever, kool- en pimpelmezen. De spechten zo’n terug zowel de rode als de groene. De sperwer zit weer op het nest bij de dakrand, de vleermuizen zijn terug op zolder. Nieuw dit jaar: meeuwen die broeden in de tuin. Zwaluwen nog niet gezien. En dit dan allemaal alleen in de tuin. Rond ons het vliegen de kraanvogels, de ganzen en de zwanen. En ze zijn ook allemaal in de buurt aan het broeden. Vooral bij het meer.

En het hoogtepunt… John heeft gisteren toen hij naar zijn werk reed een jonge grijze wolf de weg over zien steken. Onze amateuranalyse is dat het een jonkie was op zoek naar een eigen revir.

Een fotoimpressie van de tuin

De groententuin
Zonnebaden kippen
De geel-paarse border
Het meubilair mag weer naar buiten
De gele border
Het begin van de krokusverzameling

En terwijl de foto’s aan het uploaden zijn vliegen de eerste twee zwaluwen over…

En twee betekent zomer… toch?

Een gedachte over “Flora en fauna update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s