Tijd vliegt

Dit is waarschijnlijke de langste pauze in de berichtenstroom tot nu toe: bijna een maand niets van ons laten horen. Inmiddels is er in Zweden van alles aan de hand. En niet alles daarvan is reuzegezellig. Zweden heeft een rechtse regering waarbij een van de extremere partijen een grote rol heeft gekregen. Hiermee wordt het voor vluchtelingen en buitenlanders en onplezierige plek om te zijn. De straffen gaan omhoog en het nieuwe milieubeleid betekent kerncentrales bouwen. Je zou bijna de barricades op gaan om een ander geluid te laten horen…. Wie weet! Verder wordt de oorlogsretoriek steeds dreigender. Zweden is in de hoogste staat van paraatheid en men praat over een oorlogseconomie. Is ook al niet heel erg gezellig. En in het kader van de hoge energieprijzen wordt er gesproken over stroomonderbrekingen deze winter.

Voor ons was dit een reden om ons wat meer voor te gaan bereiden op een crisis. Noodpakket opgewaardeerd dus. Nu kunnen we een week binnen zitten als het moet. Er is een boodschappenlijst van dingen die we nog willen hebben voordat de tyfus uitbreekt… maar wij komen deze winter wel door.

Gelukkig gaat het gewone leven ook door. Dus de tuin is aangeharkt, zo’n kleine 400 bollen zijn geplant, de bijen in winterstand gezet en voor de kippen een afdakje gemaakt tegen de sneeuw. En ondertussen ook regelmatig de hort op geweest. Met als resultaat allerlei soorten ‘wild’. En dan ook nog alle dahliabollen die liggen te drogen. En een aantal plekken in de tuin klaargemaakt voor volgend jaar.

Een gedachte over “Tijd vliegt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s