Eerste advent

Dat is wel een dingetje in Zweden: advent Waarschijnlijk heeft het er mee te maken dat het vroeg donker wordt. Nu is het bijvoorbeeld 15.15 en het schemert al. Over een half uur is het donker. Maar eerste advent…. dat moet.

De eerst discussie die je hebt is of je alvast de kerstspullen naar beneden haalt of nog even wacht. Meer en meer zie je de kerstversiering al eerder, maar het hoort niet. Als je deze discussie hebt gehad (ons compromis was dat we de boom buiten vast neerzetten en de lampjes erin, maar nog niet aan), dan moet je het hebben over of er sneeuw komt of niet. En dat kwam er… zie foto’s.

Dan eerste advent zelf: alle winkels hebben hun etalages kersterig gemaakt en laten dat vandaag zien, met glogg, worst en dergelijke. En daarna mag het los. Tot en met de kerstgordijnen (rood/ groen en niet te verwarren zijn met die van pasen; geel).

In het kader van de bezuinigingen hebben we wat led lampen gekocht en doen we wat minder dan anders.

Als dat klaar is gaan we wachten op St. Lucia, op 11 (of 12) december. Maar voorlopig genieten van de sneeuw die is gevallen. En er is meer op komst.

Een gedachte over “Eerste advent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s